Grote maten herenmode

Als man met een grotere kledingmaat heb je vaak het gevoel weinig opties te hebben: veel boetieks beperken zich immers tot de doorsnee maten. Tref je sporadisch al eens een kledingwinkel aan die jouw precieze maat aanbiedt, dan vind je in de collecties maar zelden iets dat ook goed strookt met je persoonlijke kledingstijl. Toch kan (online) winkelen voor heren met een grotere maat ook best aangenaam zijn: met de juiste voorbereiding en enkele handige tips kom je al een heel eind. Ook het aanbod is rijker dan je zou denken.

fantasticMan2

Herenmode voor grote maten: het kan!

Een eerste tip: vooraf verkennen. Online kan je rustig enkele collecties kleren doornemen: je wordt niet gepusht door winkeljuffrouwen, er zijn geen aankoopverplichtingen, en je vermijdt de drukte van een winkelcentrum. Uiteraard moet je wel het advies in gedachten houden dat je in een boetiek zou krijgen. Zo lopen mannen die zwaarder gebouwd zijn best voorbij aan drukke motieven; veel beter is het om te kiezen voor een effen kledingstuk in fijn textiel (geen dik wol bijvoorbeeld). Ook donkere kleuren (voornamelijk zwarte) werken veel meer afslankend dan lichte. Daarnaast streef je best naar verticaliteit: een V-hals of een hemd met fijne verticale strepen versmalt, terwijl een ronde hals of horizontale lijnen je zwaarder doen lijken. Heb ook respect voor je eigen figuur: kies geen al te wijde, fladderende kledij, maar ga ook niet te strak. Op de volgende websites, die stuk voor stuk herenmode voor grote maten aanbieden, kan je al deze tips uitproberen.

zvvvzxvHandige tips heren mode!

Koop je online, dan zijn er tot slot nog enkele zaken waarmee je rekening moet houden. Bekijk of je (gratis) kan retourneren, of er speciale bonusacties lopen, of je verzendkosten moet betalen vanaf een bepaald bedrag of bij verzendingen naar/uit een bepaald land… Wees er ook van bewust dat T-shirts, vesten, hemden en broeken onderling andere maten hebben, en dat ook verschillende kledingmerken er verschillende maataanduidingen op na kunnen houden. Zo maken sommige labels gebruik van cijfercodes (bijvoorbeeld een polo in maat 66/68), terwijl andere modehuizen lettercodes hanteren (bijvoorbeeld een polo in maat 4XL). Om je eigen maat te bepalen, raadpleeg je dan ook best de specifieke matengids die kledingsites (vaak) aanbieden (voorbeeld: Castaluna matengids). Kortom: er is niets dat je verhindert om als struise man stijlvol door het leven gaan.

15adco1-articleLarge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *