Grote maten sportkleding

Voor ons die een maatje meer hebben en lekker sportief bezig willen zijn, hoeft het geen probleem te zijn om modieuze sportkleding te vinden. Als je sport mag je er goed uitzien en mag je gezien worden ook! Vaak heeft men nog met het beeld, dat sportkleding met een maatje meer niet modieus kan zijn. Dan sla je de plank echter volledig mis. Met het kiezen van de juiste kleur en het juiste model, kan je er met een maatje meer er  ‘strak’ uitzien!

Enkele tips

Sportkleding moet vanzelfsprekend een comfortabele pasvorm hebben en vocht absorberend en ‘ademend’ zijn. Sport shirts zijn er voor de grote maten in de gangbare modekleuren, maar hou er rekening mee dat donkere, soepel-vallende trainingsbroeken de benen optisch langer maken en zo een slanke indruk geven. Een streep of print over de lengte van het been vergroot dit effect. De dames dienen de borsten te ondersteunen met een goede sportbeha, zodat mogelijke blessures aan de borsten, of rug- en borstspieren worden voorkomen. Een goede sportbeha absorbeert de ‘bounce’ bij het sporten als bijvoorbeeld bij hardlopen of tennissen.

grote maten sportkleding

Keuze van het juiste schoeisel is ook zeer belangrijk. Voor hardlopen heb je eenmaal een ander type sportschoenen nodig dan voor tennissen. Ook hier geldt, dat goed schoeisel blessures kan voorkomen. Een goede tip voor het kopen van sportschoenen: koop de schoenen wat later op de dag. De voet is dan wat opgezet, wat meer overeenkomt met de omstandigheden tijdens het sporten.

De casual look

Het wordt steeds meer een trend om de sportkleding niet enkel tijdens het sporten te dragen, maar ook gewoon thuis of bij informele gelegenheden. Het verschil tussen bijvoorbeeld een sportshirt en sportief casual shirt wordt steeds kleiner. De sweater bijvoorbeeld, van origine een sportkledingstuk, is reeds geheel geïntegreerd in het normale mode beeld. Over het algemeen is de trend in sportkleding, dat men weer zoekt naar een eenvoudig, functioneel, stijlvol ontwerp afgewerkt met accenten in de modekleuren van het moment. Iedereen kan hier zijn voordeel mee doen, sportief, casual of lekker ‘strak’!

sport grote mode

Waar te koop?

Het vinden van online shops waar je grote maten sportkleding kunt kopen is vrij gemakkelijk. De grote online warenhuizen als bijvoorbeeld Otto en Wehkamp hebben een behoorlijke keuze aan sportkleding voor dames en heren in de grote maten en dan praten we over merken als bijvoorbeeld Björn Borg en Adidas.  De dames kunnen bij www.bonprix.nl terecht voor modieuze badkleding in de grote maten. Bij Pixie (pixie.nl) uit Hellevoetsluis kunnen zowel dames als heren terecht voor sport en danskleding in alle maten. Pixie maakt alle kleding in het eigen atelier, dus als je specifieke wensen hebt, kan je direct contact met hen opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *