Galajurken grote maten

 

Een galajurk voor elke maat. Juist vrouwen met een grotere maat zien er prachtig uit in een galajurk. Een echte galajurk moet lang zijn en geen, of nauwelijks, mouwen hebben. Daardoor staat zo’n jurk elegant en vrouwelijk en is het een pre als je mooie vrouwelijke vormen hebt om de jurk op te vullen. Vroeger werden deze jurken op maat gemaakt en bestond er niet zoiets als kleine of grote maten; elke vrouw was gewoon zoals ze was. Ook is het niet nodig om donkere kleuren te kiezen. Dat mag wel, een donkerblauwe of paarse galajurk is erg mooi maar hoeft niet. Wat kleuren betreft is bij galajurken alleen de fantasie van de ontwerper de limiet.

indexPrachtige modellen en stoffen

Galajurken zijn gemaakt van stoffen die glanzen. Dit kan echte taftazijde zijn maar dat hoeft niet, ook goedkopere stoffen kunnen hetzelfde, rijke effect creƫren. Organza en tule worden ook vaak gebruikt om fantastische effecten te bereiken. Galajurken zijn voor ontwerpers bij uitstek een manier om zich uit te leven. Een simpele A-lijn staat voor superieure elegantie, terwijl een wijde prinsessen rok sprookjesachtig is. Er kunnen prachtige borduursels op het lijfje of de zoom van de rok zitten. In een strapless jurk komen je schouders mooi uit. Of je kiest voor een Grieks model met een V-hals om er uit te zien als een godin.

Waar vind je je galajurk?

Grote maten galajurken zijn makkelijk online te vinden. Bij mijngalajurk.nl zijn niet alle jurken verkrijgbaar in alle maten maar sommige modellen zijn er tot maat 54. Ook Aryanfashion.nl is een leuke webwinkel. De Galazaak zit in Den Bosch en Amersfoort en heeft een speciale collectie plus-size. Dreamdresses zit in Arnhem en verkoopt ook online.

Schitter in je galajurkgrote_maten galajurk

Sommige vrouwen met grotere maten denken dat ze zichzelf zoveel mogelijk moeten bedekken, hoewel de meeste wel weten dat ze er prachtig uitzien, zeker in een galajurk. Als je liever niet met blote schouders of armen gaat is een bolero jasje een optie, dat staat chic en apart. Ook een sjaal van een mooie stof die je los om je schouders drapeert staat feestelijk en elegant. Je kunt er mee spelen zoals je wilt en misschien doe je hem aan het eind van de avond wel af, om iedereen te verrassen. Bij een gala gaat het inderdaad om verrassing en om een zekere extravagantie, de kledingcode is niet voor niets white tie. Elke galajurk is uniek, net als de vrouw die erin zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *